Gå til hovedinnhold

Om oss

Hvis alle bidrar litt kan vi til sammen utgjøre en forskjell, og gjøre verden til et bedre sted å leve for alle.

I løpet av noen få tiår har menneskeheten opplevd en utrolig forvandling på alle samfunnsområder, både teknologisk, samfunnsmessig og ikke minst økonomisk. Vi lever i et velstandssamfunn som var en utopi for folk flest bare et par generasjoner tilbake.

Samtidig som vi har en grenseløs vekst i samfunnet så setter imidlertid naturen grenser. Resultatet ser vi gjennom at utviklingen har ført til rovdrift på naturen med klimaendringer, avskoging, høyt forbruk av sprøytemidler, utryddelse av fiskebestander, tapping av grunnvann for å ikke snakke om de sosiale forhold mange i den fattige delen av verden lever under. Alt dette for at vi i den vestlige delen av verden skal fortsette vår forbruksfest.

Som enkeltmennesker kan vi føle en maktesløshet, men vi tror at alle kan bidra med litt og hvis alle bidrar litt så vil vi sammen kunne gjøre en forskjell. Dette er bakgrunnen for at vi har fokus på mest mulig bruk av økologiske og lokale råvarer, og allsidig produksjon av mat med særpreget smak.

Ysteriet

Vi yster på dagsfersk, upasteurisert melk fordi vi tror på at alt handler om samarbeid med de gode bakteriene, både i produksjonen på ysteriet, og på lageret i ukene etter. Mens vi tidligere betraktet bakteriene som fiender for menneskene, vet vi nå at om vi utrydder bakteriene så utrydder vi oss selv. I stedet for å tenke utrydding og pasteurisering så handler upasteurisert ysting om å legge forholdene til rette for de gode bakteriene, de som er så livsviktige for oss. Ved å yste på denne måten oppnår vi en smaksvariasjon og særpreg som gjør ostene våre unike.

Les mer om da vi hadde besøk av Arne Hjeltnes og Coop, og reportasjen de lagde fra Ostens Øy, Kjerringøy

 

Bakeriet

De beste brødene bakes i vedfyrt steinovn. Vi bruker langtidsheving, dvs. vi setter deigen en dag og baker de dagen etter.  I løpet av sommersesongen baker vi tusenvis av kanelsnurrer som går unna «som varmt hvetebrød»

Spekemat

Vi speker egne skinker som får henge i minst to år og vi speker elg og lager spekepølser. I kafeen serverer vi elgkarbonader.

Ølbrygging

Vi har to typer øl som vi serverer i kafeen vår, en Belgisk Wit og en Engelsk Pale Ale.

Markens Grøde – Kafe

Filosofien vår vises i menyen med fokus på økologiske og/eller lokale råvarer og sterkt innslag av vegetarisk mat.

Les mer om Markens Grøde

Velkommen til oss.

Hilsen Maria og Oddbjørn

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.